AR ŽĒLASTĪBU

holyfami

Svētā ģimene, Dosso Dossi, 1528, Pinacoteca Capitolina, Rome, © Web Gallery of Art

Taču tiem, kas vēlas būt kristieši, mēs dodam padomu. Abi laulātie ir nopietni jāpamudina un jāaicina palikt kopā. Ja vainīgā puse pazemīgi vēlas laboties, nevainīgajai pusei vajadzētu ļauties samierināties ar viņu un piedot Kristus mīlestībā.

Dažkārt nav cerību uz labošanos un vainīgais ļaunprātīgi izmanto šo žēlastību un piedošanu. Viņš turpina savu izlaidīgo dzīvi un uzskata piedošanu par pašsaprotamu. Tad es neieteiktu izrādīt žēlastību šādam cilvēkam; drīzāk tādu vajadzētu pārmācīšanai nopērt vai iebāzt maisā.

Jo, ja vienreiz kļūdās, ir jāpiedod, bet nav jāpacieš, ka apzināti grēko, paļaujoties uz žēlastību un piedošanu. Jo, kā sacīts, mēs zinām, ka nevienu nevajag piespiest pieņemt atpakaļ kādu atklātu ielasmeitu vai laulības pārkāpēju, ja viņš to nevēlas vai riebuma dēļ nespēj.

Mēs lasām par Jāzepu Mateja evaņģēlija 1:19, ka viņš, lai gan bija dievbijīgs vīrs, tomēr negribēja ņemt Mariju, savu saderināto līgavu, kad redzēja, ka viņa ir stāvoklī. Un tāpēc viņš tiek slavēts, ka gribēja slepeni no viņas aiziet, neapsūdzēt un nenogalināt viņu, kā viņam bija tiesības darīt.

Luters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.