NEPRETOJIETIES

 

2christi

Divi kristieši tiesas priekšā, Nicoletto SEMITECOLO, 1367, Sacristy, Cathedral, Padua, © Web Gallery of Art

Bet tu varbūt teiksi: “Labi. Bet Kristus tik un tā skaidri un gaiši saka: “Nepretojieties ļaunumam.” Tas izklausās pēc pilnīga aizlieguma.” Atbilde: Jā, bet pievērs uzmanību, kam tas ir sacīts. Viņš nesaka: “Neviens nedrīkst pretoties ļaunumam.” Jo tas pilnībā apšaubītu jebkādu varu un pārvaldi. Bet Viņš šeit saka: “Jums, jums nebūs pretoties.”

Kas ir šie “jūs”? Tie ir Kristus mācekļi, kuriem Viņš māca par viņu privāto dzīvi, kas neattiecas uz laicīgo varu. Būt par kristieti, tas ir kas pilnīgi cits, nekā uzturēt un īstenot laicīgu amatu.

Tādēļ Viņš vēlas sacīt: “Pretošanos ļaunumam, cīņu par taisnību un sodīšanu atstājiet tiem, kas ir laicīgos amatos, kā juristi un likumi to nosaka. Bet jums, Mani mācekļi, kuriem Es nemācu par ārēju valdīšanu, bet dzīvošanu Dieva priekšā, Es saku: Nepretojieties ļaunumam!

Jums būs jāpanes visvisādas lietas un jāsaglabā šķīsta un draudzīga sirds pret tiem, kas attiecas pret jums netaisni un rupji. Ja kāds ņem jūsu svārkus, nemeklējiet atriebību. Drīzāk, ja jūs neko nespējat darīt tā novēršanai, tad ļaujiet tam ņemt arī mēteli.”

Luters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.