KAD VAJĀŠANAS

martyr

Bet, kad tie jūs vajā šinī pilsētā, tad bēdziet uz citu.
(Mt. 10:23)

Nav iespējams, ka Evaņģēlijs kādam tiktu liegts un noklusēts; jo tā ir mācība, kas brīvi atskan zem debess juma, nebūdama saistīta ne ar kādām noteiktām vietām. Tiesa gan – pilsētas, vietas un telpu, kur Evaņģēlijs citkārt tiktu sludināts, kungi var liegt; taču tad tu vari pamest šo pilsētu vai vietu un doties pakaļ Evaņģēlijam uz citu vietu, un nav gan teikts, ka tu Evaņģēlija dēļ varēsi ieņemt vai paturēt pilsētu.

Atstāj pilsētu kungam; tad tu cietīsi netaisnību un vajāšanas, bet tev tomēr nenāksies paciest Evaņģēlija zaudējumu. Redzi, tā šīs lietas sanāk kopā: tu reizē ciet un neciet. Turpretī tad, ja gribēsi paturēt ne tikai Evaņģēliju, bet arī pilsētu, būsi nolaupījis pilsētas kungam to, kas pieder viņam, apgalvodams, ka dari šādu netaisnību Evaņģēlija dēļ.

Mīļais! Evaņģēlijs tev nemāca laupīt un atņemt pat tad, ja kāds kungs izmanto savu īpašumu, lai pretotos Dievam, darītu netaisnību un kaitētu Viņam. Evaņģēlijam nav vajadzīga nedz telpa, nedz pilsēta; tas grib palikt sirdīs, kur tam ir arī jāpaliek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.