VIŅA VĀRDA KLĀTBŪTNE

20french

Vēl mazāk Viņš cietīs Sava Vārda nelietīgu piesaukšanu, kur tas nav vajadzīgi un svētīgi, visu laiku mētājoties ar to apkārt pa mājām un visur citur. Mūsdienās daži cilvēki mēdz pielikt zvērestu katram vārdam, it īpaši krogos.

Būtu labi, ja to aizliegtu un pat sodītu. Tāds ir patiess un saprotams šā jautājuma skaidrojums, un nevienam nav nevajadzīgi sevi jānomoka ar šo tekstu un jārada purgatorija tur, kur tās nemaz nav.

Kristus saka: “Bet Es jums saku: jums pavisam nebūs zvērēt; nedz pie debesīm, nedz pie zemes, nedz pie Jeruzālemes.” No tā ir skaidrs, ka viņi ļoti cienīja un godāja pilsētu un pat zvērēja pie tās. Viņš pamato to ar vārdiem “Dieva pilsēta”,  citur tā saukta par “svēto pilsētu” (Jes. 52:1).

Bet iemesls, kādēļ tā saukta par “svēto” bija Dieva Vārda klātbūtne, caur ko pats Dievs tajā mājoja. šī lielā cieņa pret pilsētu bija laba lieta, kura katrā ziņā radusies pie labiem ļaudīm.

Tāpēc pravietis tik brīnišķi to slavē, nevis pašas pilsētas dēļ, bet Dieva Vārda dēļ. Tāpat ir pareizi ikvienu pilsētu saukt par “svētu”, ja tajā ir atrodams Dieva Vārds, un ticēt, ka Dievs tur noteikti ir klātesošs.

Luters

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.